Breaking news

logo ntp survival lingezegen

HELAAS is de NTP Survivalrun Lingezegen 2020 gecancelled vanwege de Corona uitbraak.

Weersverwachting

Weer in Arnhem

Facebook

Voor actuele zaken bezoek dan onze Facebook pagina!

logo facebook

Trainingstijden

We trainen tijdens de vakanties gewoon door. Op feestdagen trainen we de tweede feestdag, bijvoorbeeld zondag Eerste Pinksterdag wordt dan Tweede pinksterdag.
LET OP : op Kerstavond, 1e en 2e Kerstdag en op 1 januari zijn er geen trainingen.

volwassenen

 • zondag 9:00 - 11:00 uur (beginners/gevorderden)
 • dinsdag 19:30 - 21:00 uur (gevorderen, pittig tempo, beginners welkom maar er is beperkt begeleiding)
 • woensdag 19:30 - 21:00 uur (beginnerstraining, veel techniek en iets lagere intensiteit)
 • donderdag 19:30 - 21:00 uur (beginners/gevorderden)

jeugd

 • zaterdag 9:15 - 10:45u (gevorderden en wedstrijdgroep)
 • zaterdag 11:00 - 12:30u (basisgroep)
 • woensdag 17:45 - 19:15u (wedstrijdgroep, gevorderden en basis)

Vrije training buiten deze tijden is mogelijk als de locatie geopend is voor b.v. groepen of cursussen. In het hoogseizoen zijn we zo'n 5 - 6 dagen per week open. Onze leden kunnen de extra openingstijden inzien op het besloten ledengedeelte op de site (inlog).

Wedstrijdcircuits

Survivalrun Bond Nederland (SBN)

We zijn aangesloten bij de Survialrun Bond Nederland (SBN). Leden, mits aangesloten bij de SBN, genieten een aanvullende ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering tijdens de reguliere en vrije trainingen. Als lid van de SBN kun je een wedstrijd-licentie aanvragen voor een van de volgende circuits:

Jeugd Survivalrun
Voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar. Er wordt gestreden in de categorie├źn: 10-12, 13-14 en 15-17 jaar. De organisaties zullen bij het ontwerpen van het parcours rekening houden met de leeftijd van de deelnemers. Er wordt op z'n minst onderscheid gemaakt tussen de deelnemers in de leeftijd van 10-14 en de deelnemers van 15-17. De finishtijd van de winnaar in de klasse 15-17 bedraagt ongeveer 50 minuten. Voor de andere categorie├źn bedraagt deze tijd ongeveer 30 minuten.

Korte Survivalrun
Vanaf 18 jaar. Voor atleten die de Middellange Survivalrun nog een stap te ver vinden, kan men in dit circuit toch kennismaken met de spanning van het meedoen in wedstrijdverband. De gemiddelde eindtijd van de eerste 10 deelnemers zal ongeveer 0:55 uur bedragen. Het parcours van een Korte Survivalrun zal gelijk zijn aan die van een Jeugd Survivalrun.

Middellange Survivalrun
Vanaf 18 jaar. De gemiddelde eindtijd van de eerste 10 deelnemers zal ongeveer 1:30 uur bedragen. De gemiddelde lengte van deze run is ongeveer 12 km.

Lange Survivalrun
Vanaf 18 jaar. De gemiddelde eindtijd van de eerste 10 deelnemers zal ongeveer 2:30 uur bedragen. De lengte is gemiddeld 16 tot 20 km. 

Voor meer informatie over survivalrun en de wedstrijdagenda, klik op www.survivalbond.nl voor uitgebreide informatie.

Hoe trainen we ?

We beschikken over een trainingsparcours voor survivalrun met de meest voorkomende hindernissen zoals o.a. apehangen, swing-over, horizontale- en vertikale netten, postmanswalk, apehang over het water, slinger- en waterbakken en lange combinatiehindernissen. Het parcours wordt continue uitgebreid en verbeterd. Ook de boogschietbaan, stamhakken en de kajaks worden ingezet. De trainingen beginnen met een warming-up en eindigen altijd met een cooling-down en/of gezamelijk een rondje uitlopen. De kern bestaat uit verschillende types trainingen bijvoorbeeld spelvorm, met herhalingen, veel loopwerk, een challenge of wedstrijdsimulatie. Geen enkele training is hetzelfde. Iedereen traint op eigen niveau; er worden meestal 2 trainingen gemaakt, een beginners variant en een wedstrijdvariant.

Jeugd vanaf 9 jaar

De jeugd is ook van de partij, vanaf 9 jaar kan je meedoen. Jonger kan niet, sorry.

Elk jaar worden er examens voor survivaldiploma's Brons, Zilver en Goud afgenomen.

kleding-schoeisel

 • hardloopschoenen met profiel
 • strakke lange looplegging
 • oud t-shirt ivm beschadigingen door de hindernissen
 • bij koud weer een thermohemd onder het t-shirt
 • handschoentjes zijn niet toegestaan, wel ken je (eventueel) armstukken dragen tegen de kou

runnerworld arnhem logo

Voor goede survivalrunschoenen kun je het beste gaan naar Runnersworld Arnhem. Ze weten wat survivalrun is en verkopen op ons advies de beste schoenen voor survivalrun. Ze hebben uiteraard ook hardloopschoenen voor op de weg. Leden krijgen 10% korting.

Loopbroeken en jasjes / softshells met Survival Arnhem opdruk bestellen we een paar keer per jaar gezamelijk.

Voor meer informatie kun je ons een email sturen of even bellen. Voor prijzen, klik op lidmaatschap.